Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    May 2009
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    184

    Chargin partially discharged lipo

    Until yesterday, I would wait for my lipos to die before charging (in balance mode on an Acuccel-6). My ******* 2s 5000mah lipos would take about 75mins to charge.

    Yesterday, I tried charging a partially discharged battery, in the same mode and same charge rate, but it took about 97mins!

    Why would it take longer?

    Eph

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Horn Lake MS
    Posts
    1,952
    What are your settings at? When you say die are you meaning when your lvc kicks in?
    No matter where you go there you are.

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sacramento
    Posts
    1,861
    my spc does that sometimes when from storage volts to charged

  4. #4
    RC Racer
    Join Date
    May 2009
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    184
    Quote Originally Posted by rustytraxx
    What are your settings at? When you say die are you meaning when your lvc kicks in?

    It's a 5000mah and I'm charging at 4.0A, balanced.

    I have the Vel Velineon ESC, so when it cuts off -- that's what I meant...

  5. #5
    RC Champion
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Horn Lake MS
    Posts
    1,952
    I know my Charge/balance mode varies in time on my Accucell. Charge mode is pretty dependable
    No matter where you go there you are.

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Sacramento
    Posts
    1,861
    on my spc 8000 the pack had a battery connector failure inside the cell and it sat there and charged for 4 hours (at 8 amps but the battery was only taking 0.48 amps because)



    (the copper tab goes in the cell the spc guy told me)
    got it replaced so its all good now

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •