Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK, Scotland
    Posts
    71

    Slow Blinking Red

    Everytime i use my ken block the red light comes on "slow blinking". Ive read the manual and it says "the vxl-3m has enter low-voltage protection... and will stay in this mode until a fully charged battery is connected"

    Does this mean i am not charging my batteries properly ?

    I have 3 batteries and a fusion nx84 charger (charge rate 1A Delta Peak), The charger light turns Green when the battery is charged therefor i assume the battery is fully charged. Takes around an 1hour for the charger to turn green. The red light comes on the vxl with all 3 batteries.

    I would use the stock traxxas 6hour charger but it came with a 2pin plug and i live in united kingdom (3pin).

    Does anyone know what i'm doing wrong?

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Royersford, Pa
    Posts
    542
    Are you using lipos? If not turn off the LVD and see what happens. it tells you in the manual how to turn it off
    STRC Slash 4x4
    Hobby Hut Raceway, Audubon Pa.

  3. #3
    RC Competitor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK, Scotland
    Posts
    71
    No, 1 stock and 2 "Storm 1500mAh" that i got from traxxas.

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    UK, Scotland
    Posts
    71
    thanks skitlerz, turning off the lvd seems to of helped. Il just have longer breaks between switching batteries to let it cool down.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •