Results 1 to 6 of 6

Thread: #2 Servo

  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    212

    #2 Servo

    I Just changed the first stripped stock one on my merv and was wondering is adding the second one as simple as some linkage underneath???? advice help????? ...if so what channel in the reciver do you plug it into ...

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,314
    To add a second servo...

    You have to add linkage underneath
    There is already a second steering servo slot on the Rx

    BUT

    You have to find adjustable linkage and constantly tune the fight (to the death) out of the servos. I have a 10th scale Summit with twin steering servos. If you do not adjust the linkage to eliminate the buzz of the servos fighting each other to center, they will fry one another. Then you have to buy new servos....

    OR

    Upgrade to one super strong servo and then you don't have to worry about servos fighting to the death.



    I suggest looking into a 390... either by Blue Bird or *******.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    212
    and it plugs right into the normall spot????.......That sounds a lot better than buying new SERVOS ...

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,314
    Yes, the 390 plugs right in... even uses the stock servo horn.

    Here is how to set it up:
    390 Set Up

    All stock hardware is used.
    NONE of the hardware included is needed!


    There are tab braces that do not allow the servo gaurd to sit flush.
    IT IS OPTIONAL TO REMOVE THEM.
    I have done this both ways without any adverse reactions.
    Here is a picture of the braces:

    The only reason this may need to be done is because of the small gap between the chassis and the servo gaurd.


    You will also need to reverse the servo direction.

    These are the steps to follow to do so for LINK:

    Hold MENU
    Green Blinks

    Press MENU
    2 Green Blinks

    Press SET
    Green Blinks

    Press SET
    Red Blinks

    Press SET
    8 Green Blinks

    Hold MENU
    Setup Complete
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    212
    i will google it ......
    Last edited by e-revoPCB; 03-19-2012 at 01:59 PM.

  6. #6
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    shoreline WA
    Posts
    100
    the website that is not to be named. just google it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •