Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    11

    New ESC + ERBE help needed please.

    hi guys , well my MMM esc blew up over 6 weeks ago i ordered a new hobbywing 150a esc as it was a 1/3 of the price.

    Well its finally arrived i have fitted it and set it up but the power delivery is so low for some reason?

    i did the first time setup throttle range calibration thing,im using a spektrum dx3c tx/rx.

    am i missing something here? settings are :

    LVC -3.4v
    Running mode - forward with pause then rev
    motor timing - very low
    initial acceleration medium
    throttle % rev 40%
    thottle limit 90%
    percentage braking 10%
    percentage drag brake 4%
    motor rotation normal
    neutral range 3%

    if anyone can help me get this sorted il be very happy as its driving me mad

    many thanks.

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rc Room
    Posts
    1,482
    Are you trying to run it on 4s. How many beeps are you getting? Try using the manual Lvc settings instead of auto lvc. Crank your forward and reverse up to 100 until we figure it out. It could be trying to use reverse to move forward.

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    11
    im running it on 2x3s tunigy so 6s,

    im getting 6 beeps when i turn it on and the lvc is manually set with the controller card.

    when you say crank forward and reverse to 100% .. you mean the trim ?

    i have tried switching from forward to reverse mode and switching the motor leads around still to no avail ?

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. humayrayakongkinaon's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Posts
    7,264
    there should be a setting to where you can calibrate your ESC with your transmitter by using your trigger finger. 1 blink for forward, then you pull the trigger to full throttle and 2 blinks for reverse then pull back.
    i know when i got my ESC for my merv, its running like a turtle, but after i recalibrated it, now its running like a roadrunner

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    11
    can you give any more info on this?

    ive set the throttle range is that what you mean?

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rc Room
    Posts
    1,482
    The esc settings. The trim should be neutral. You said you had reverse set to 40%.
    Last edited by BL-Bob; 06-10-2012 at 03:27 PM.

  7. #7
    RC poster
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    11
    yeah on the esc settings, the trim on the t/x is neutral.

    those settings listed are for the ESC that have been set using the programming card.

    thay aint the tx settings
    Last edited by AcousticNRG; 06-10-2012 at 03:44 PM.

  8. #8
    RC Champion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rc Room
    Posts
    1,482
    Is your radio's channel 2 reversed or normal? My HW150 likes it reversed.

  9. #9
    RC poster
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    11
    ive tried it both ways mate, still the same .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •