Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9

    Low voltage kicks in fast!!

    Hi everyone

    my car runs in to low voltage after 10 sec,(3s) i have to shut esc down to get to run properly again, sometimes

    it has to be done 2-3 times for it to work. Im a new member from sweden. Best C

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    1,330
    Just to make sure: are you running it in LiPo mode? (green LED on the speed controller?)
    Make it idiot-proof and along comes a better idiot

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9
    im doing that, can a poor lipo pack cause this?? in runnig on hongkong lipos, according to the charger the cells are ok, could something else cause this?

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    1,330
    I was just going to ask: are your LiPos fully charged and balanced?
    Make it idiot-proof and along comes a better idiot

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9
    yes they are.

  6. #6
    RC poster
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Princeton, MA
    Posts
    19
    Are you going slow while driving? Mine goes in to LVC if I'm driving slow I called traxxas support and they said this was not a problem but to just dont drive at a crawl. It runs perfect out side or on the track just not in my house going slow. Mines a brand new lcg slash ultimate. I was using 3s brand new traxxas 5000mah lipos.

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,253
    a couple of mine do the same but if i uplug it then plug it back in all is fine. but it is a pain.
    slash revo vxl x4 rally x2 ped 2wd slash vxl rus

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9
    havent tought of that but think it happens on full trottle, unpluggíng then a couple of times and then its ok.

  9. #9
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9
    youre right ,

  10. #10
    RC Turnbuckle Jr. El Sob's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Indianapolis
    Posts
    14,175
    It is obviously under thirty days old. I would try to get Traxxas to replace it for you due to their warranty program.
    Member of the 10,000 + posts club! Here to help!

  11. #11
    RC poster
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Princeton, MA
    Posts
    19
    I took tonight off from work and went to the track and asked if any ones newer trucks go in to lvc going to slow and I tried to make it go into lvc, and I could not neither could the guy behind the counter. I bought some more batteries 2s crks the truck runs great. Must have been something I was doing?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •