Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 161 to 193 of 193
  1. #161
    RC Racer
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    204
    Have it already

    No need to write software, you can just use SQLite 2009 for that.

  2. #162
    RC poster
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    6
    Cool, Have you poked around in the castle program yet? Iv located several debug features, and im currently working on a new application to allow changing firmware for hydra/phoenix/mamba esc's, lots of ID checks in the stock castle software.

  3. #163
    RC Racer
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    204
    No didn't poke around much there, just looked around until I found the function call to the SQLite DLL.

    Debug features? Cool stuff you found there, eager to see what you come up with

  4. #164
    RC poster
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    6



  5. #165
    RC poster
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    6
    I need to find a good high res picture (if one exist) for the apparently unreleased Mamba XL HV, I found it listed in the 3.4db, unfortunately without pics of the controller, I cant tell what hardware changes would need to be made to flash a phoenix 160HV with the xl HV firmware.



    Just bought a phoenix edge HV 160a esc on ebay to test with, let me ask you something, Have you figured out what changes need to be made to allow a different series of controller firmware to be cross flashed, I have tried simple things like pasting the dragonsl/bootloader/bootloaderloader hex files from the controller I want, to the latest firmware cell for the controller I have, it flashes the first stage, but when step 2 comes up, it errors out stating the controller was not responding, I assume it has ID checks during the flashing process, but I need to know what ID's are actually being checked.






    On further thought, I think the flashing process might go in this order.

    Click flash button
    Step 1
    Bootloaderloader flashed to the usb adapter
    controller is reset
    Step 2
    Check device ID, Or bootloader/dragon sl (main program) ID
    Burn bootloader and firmware (dragon sl)
    reset



    Sound about right?
    Last edited by SCAR17s; 11-21-2015 at 08:07 PM.

  6. #166
    RC Competitor
    Join Date
    May 2012
    Posts
    55
    The Mamba XL HV is what the Mamba XL was originally called way back when it first came out.

  7. #167
    RC poster
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    6
    Someone might have called it that way back, but the splash image for the mamba xl HV is black and gold, with a lightning bolt in the V, that has always been reserved by castle for high voltage controllers.


  8. #168
    RC poster
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Coastal N.C.
    Posts
    9
    I know this is little off subject but...I built a dragster with mxl6 an velineon 3551r on 4s 132ft runs..so no over heating...my question is can the funny car 4 channel remote an receiver give me torque control on mutifunction knob..or does that run threw the 3s funny car esc..currently changing torque specs with castle link an laptop..I know the funny car you can set it at knob...please help..

  9. #169
    RC poster
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Coastal N.C.
    Posts
    9
    Can someone post how to on YouTube. ..really trying to get the et3s to run 4 to 5s lipos...

  10. #170
    RC poster
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by 252jaj View Post
    Can someone post how to on YouTube. ..really trying to get the et3s to run 4 to 5s lipos...
    Sorry no video, but I can tell you that after much frustration, I found out that I had to launch the Castle 3.40 program by right clicking the program icon and selecting "run as administrator". Once I did this, the app was able to then detect my speed control and identified it as a Mamba Max Pro. After that, I was able to flash the firmware without issue.

  11. #171
    RC poster
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5
    Hey, trying to do this to Et-3s, having trouble finding the settings file I'm supposed to replace with the modified one, where is that at? This might be a dumb question, I don't know.

  12. #172
    RC poster
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by LightningFastRC View Post
    Hey, trying to do this to Et-3s, having trouble finding the settings file I'm supposed to replace with the modified one, where is that at? This might be a dumb question, I don't know.
    Did you try to launch the Castle 3.40 program by right clicking the program icon and selecting "run as administrator"?

  13. #173
    RC poster
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5
    I tried that and got a little closer, I guess. When it asked for permission to run the program, I saw the whole C:\Program Files (x86)\Castle Creations\Castle Link thing, but I didn't know how to get to that. All I saw was the name under the "details" section.

    Also, this shouldn't matter, but would it work if I downloaded the 3.63 version, the newest one? Or does it have to be the 3.4 or 3.53 or whatever it was at first?

  14. #174
    RC poster
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5
    Okay, I really need some help. I keep trying, but I can't find the settings fil I need to replace. I have the modified file, but I can't find the file that I have to replace. Please help.

    Also I don't know if this will help, but how do you disable live link? What even is Live Link? I've never even heard of it until now.

  15. #175
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    142
    Quote Originally Posted by LightningFastRC View Post
    Okay, I really need some help. I keep trying, but I can't find the settings fil I need to replace. I have the modified file, but I can't find the file that I have to replace. Please help.
    The file locations are in the very first post.

    Also I don't know if this will help, but how do you disable live link? What even is Live Link? I've never even heard of it until now.
    https://race.traxxas.com/forums/show...4393-Live-Link << That illustrates a bit about what it is and such...

  16. #176
    RC poster
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    5
    Okay, I keep seeing the folder (C:\Settings whatever it is) but I can't get into it to find the settings file to replace. I download the software, try to set it up, then it takes me to the thing where it has the folders and you can click on Browse and whatnot. And the folder thing is there, I just can't get to the settings file.

    Also, don't think that I am correct in anything I am saying because I honestly have no idea what I am doing wrong. It's probably going to be some stupid mistake but any help is appreciated

    Also, about live link, I guess I did it right because I got the transmitter to think my Funny Car was an XO-1, and it is now 100mph unlocked.

  17. #177
    RC poster
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    3
    Thanks this worked flawless
    Last edited by Unisolblade; 01-29-2017 at 04:23 PM.

  18. #178
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    I've been gone a while, and I still have a couple escs to unlock.

    I'm glad to see this is still here and still works!

    Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  19. #179
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    North Jersey
    Posts
    297
    just worked for me on a new xo-1 mamba monster 2 great post

    hey lightning fast rc have you had any success with this yet ?

  20. #180
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Tampa FL
    Posts
    101
    thinking of doing this as well the first to link in the first post are no longer found?

  21. #181
    RC Turnbuckle Jr. ReglarGuy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Eastern Shore, Maryland
    Posts
    3,990
    https://race.traxxas.com/forums/show...4393-Live-Link << That illustrates a bit about what it is and such...

    Hey, I remember that.
    The ReglarGuy is kid tested and father approved.

  22. #182
    RC poster
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    4
    Good afternoon all. Few issues I'm having.

    1) The link for version 3.40.0 is gone. Castle has changed the website for Castle Link distribution.

    2) The link for this "Disable Live Link" does not work anymore.

    Can anyone help please?

  23. #183
    RC Turnbuckle Jr. danielhr77's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Argentina
    Posts
    4,759
    He Who Dies With the Most Toys Wins.

  24. #184
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Europe - Portugal
    Posts
    182
    Quote Originally Posted by billyg900 View Post
    just worked for me on a new xo-1 mamba monster 2 great post

    hey lightning fast rc have you had any success with this yet ?
    With a original X01 mamba monster esc what is the advantage of having the original CASTLE firmware?

    The advantage is Newer firmwares upgrades from 1.35 and up??
    Or i am missing having else?

    I have a new to me xo1 and want to understand what is the advantage, if solo upgrades possible to firmware that Traxxas firmware won't have....

  25. #185
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    North Jersey
    Posts
    297
    Quote Originally Posted by targeting View Post
    With a original X01 mamba monster esc what is the advantage of having the original CASTLE firmware?

    The advantage is Newer firmwares upgrades from 1.35 and up??
    Or i am missing having else?

    I have a new to me xo1 and want to understand what is the advantage, if solo upgrades possible to firmware that Traxxas firmware won't have....
    I forget what i wasn't able to do, but i bought one of these for my 1/8 scale truck on ebay and was going to just relist it untill I tried the unlock.
    It is probably fine in a actual xo-1, i believe you need the link app to adjust it

  26. #186
    RC Enthusiast
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Long Island NY
    Posts
    28
    Hey all, a couple questions my setup is xo-1 mm2 with traxxas radio. I would like to get rid of factory software so I can adjust the BEC output I can't do it now bc castle made specific software for xo-1. will doing this work, and whats the best way. Thanks
    XO-1 1st gen
    XO-1 2nd gen
    T-Maxx 2.5
    UDR

  27. #187
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Ohio and Michigan
    Posts
    166
    Quote Originally Posted by LizardXO-1 View Post
    cool

    danielhr77: Could you host the updated settings file again? The filestore mirror doesnt work for long.


    Digged through the settings file some more. After Goatn's success I am pretty much positive now that it can be done with almost all castle-based controllers.

    Here is a List with the controllers that most likely will be upgradeable too:
    Axial AE-2 (F330C)
    Axial Vanguard
    Axial Vanguard (F541V6)

    Duratrax Element (F541)
    Duratrax Element (F541V6)

    HPI Motiv (F310C)
    HPI Blur (F310C)
    HPI Blur (F360C)
    HPI Vapor (F541)
    HPI Vapor (F541V6)
    HPI Vapor Pro (F541)
    HPI Vapor Pro (F541V6)
    HPI Qbase (F360C)
    HPI Brushed (F330C)

    Losi MSC-MXPRO (F360C)

    Traxxas Mamba Monster (F360C)
    Traxxas Mamba Max Pro (F360C)
    Traxxas Marine (F541)
    Traxxas Spartan (F541V6)
    I was able to do this today for my ET3S converting it to a 'Castle MMP'. Im interested in doing this now for my Spartan and M41 using the MXL-6s ESC. I think it comes back as a 'Castle MM2'. What is the modified settings file I need? Anyone done this the VXL-6S?? Thanks!!!
    Too many RC's to list.......I NEED MORE THO!!!!

  28. #188
    RC Champion FnFancy's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Los Al California
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by Demstwenties View Post
    I was able to do this today for my ET3S converting it to a 'Castle MMP'. Im interested in doing this now for my Spartan and M41 using the MXL-6s ESC. I think it comes back as a 'Castle MM2'. What is the modified settings file I need? Anyone done this the VXL-6S?? Thanks!!!
    I don't think the mxl6s needs to be flashed, unless traxxas did something different for the boat esc. The mxl6s from my erevo plugs right in to castle link as a mm2. If anything it might update the software. The vxl6s isn't a rebadged castle esc, it's a traxxas original. Not sure if it will be compatible with castle link.

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
    Its alright son I'll fix it when you break it

  29. #189
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Ohio and Michigan
    Posts
    166
    Quote Originally Posted by FnFancy View Post
    I don't think the mxl6s needs to be flashed, unless traxxas did something different for the boat esc. The mxl6s from my erevo plugs right in to castle link as a mm2. If anything it might update the software. The vxl6s isn't a rebadged castle esc, it's a traxxas original. Not sure if it will be compatible with castle link.

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
    If I plug it into the Caste link, it shows up as a Traxxas Spartan, not a MM2. There are no firmware upgrades for it either, just the original release. I can't find anything anywhere of people doing these, just read in the forum (as I quoted in post #188) that it should be possible.....I tired several different modified settings files and doing the same process as I did to flash the ET3s to a MMP, but it didn't work and was only recognized as the Spartan ESC....
    Too many RC's to list.......I NEED MORE THO!!!!

  30. #190
    RC Champion FnFancy's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Los Al California
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by Demstwenties View Post
    If I plug it into the Caste link, it shows up as a Traxxas Spartan, not a MM2. There are no firmware upgrades for it either, just the original release. I can't find anything anywhere of people doing these, just read in the forum (as I quoted in post #188) that it should be possible.....I tired several different modified settings files and doing the same process as I did to flash the ET3s to a MMP, but it didn't work and was only recognized as the Spartan ESC....
    Interesting, I wonder why the mxl6s from the erevo is different than a mxl6s in a spartan?

    Sent from my SM-N960U using Tapatalk
    Its alright son I'll fix it when you break it

  31. #191
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    259
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  32. #192
    RC poster
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    5
    Hey guys, I have access to this page, downloaded castle link 3.40. Which is why I haven't done this buy I've had the ESC for 4 months. I couldn't find the software anywhere. I can't open the Settings file. If I have 3.40 already installed my understanding is I still need to modify the setup file or settings file. I have to look back at page one. But I can't find the text to replace it with. Other than that I'm ready to plug it in and go.

  33. #193
    RC Qualifier NOFTCHX's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    New Hampshire, U.S.A.
    Posts
    819
    Is there any way to unlock the CC sct esc to allow it to run higher batteries?
    "Theres not bad people, just bad choices."

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •