Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 121 to 160 of 193
  1. #121
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    Quote Originally Posted by mwe-maxxowner View Post
    Sorry I wasn't clear on that. No sir this was with my mamba monster extreme. The ET 3s will be next. The problem I had all along was the wrong "settings" download. If I keep hitting a road block there next time, I'll have a good idea what's up.

    I haven't been worried about it, because, for my purposes, I won't see a difference with the xo1 esc. However, with the et3s, I want to have sensored options and at least 4s use! I don't understand why they see a need to restrict these things and rebadge them in the first plaCe. Just drop a mmp in!
    i also have mme from my x01 and the last update version for mm2 mm will get rid of the bad cogging. that cogging they said can harm your mme esc.

  2. #122
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    Welp, I now have the latest firmware . Perhaps my slash will wake up even more!
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  3. #123
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    i think i remember now. try the et3s settings and it will work

  4. #124
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    you got the v1.46 on your mme?

  5. #125
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    Yeah, once I finished the hack, I flashed the most recent firmware. I hope it's a nice, noticeable difference .
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  6. #126
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    Quote Originally Posted by mwe-maxxowner View Post
    Yeah, once I finished the hack, I flashed the most recent firmware. I hope it's a nice, noticeable difference .
    oh... so you figured it all out? thats great....

  7. #127
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    I did. Once I figured out I needed to use a different download it was a breeze from there. I greatly appreciate your help!
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  8. #128
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    Quote Originally Posted by mwe-maxxowner View Post
    I did. Once I figured out I needed to use a different download it was a breeze from there. I greatly appreciate your help!
    no worries dude...

  9. #129
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    I now have 1.46 on my et3s that arrived in my mailbox about 30 minutes ago .
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  10. #130
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Alberta Canada
    Posts
    562
    good to know men.....

  11. #131
    RC poster
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    1
    Hi lizard any chance of pointing us in the right direction to alter the files for the axial vanguard ae3? Cheers Andy

  12. #132
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    8
    is it possible to flash back to et-3s software?
    got a timing light now and would like the staging modes and castle link live back now.
    4cell in the funny car is a bit much anyways haha.
    thanks

  13. #133
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    8
    I also wanted to mention I have access to my friends funny car which has the stock software in it if that helps

  14. #134
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    Wasn't that nothing more than a firmware version? Would loading that firmware version revert it back?
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  15. #135
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    8
    It shows up as a mmp now. Therefor you can only select mmp software. The controller type section is locked.i can switch to any mmp firmware version though.

  16. #136
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Not here.
    Posts
    4,339
    I'd hate to say it, but maybe the easiest way would be to sell that one here on the forums. People might actually pay a few dollars more because you've already done the work. And then buy a new one ($60) from an Ebay chop shop.

  17. #137
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    8
    Yeah that's basically what I was wondering, just wanted to make sure before I bought another one.
    I feel really stupid about it though because I just realized I have a mmp in my other slash I don't use.
    Oh well, live and learn.
    Thanks guys!

  18. #138
    RC poster
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    12
    What do u mean when u say flash and how do u do it

  19. #139
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Not here.
    Posts
    4,339
    Quote Originally Posted by maddogsnoop View Post
    What do u mean when u say flash and how do u do it
    It's all explained in the first post. If you don't understand any of that, don't even attempt it. You'll wind up ruining your ESC.

  20. #140
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    North Jersey
    Posts
    302
    Just to clarify

    For step 4. we are to use the 'settings' file that is contained in the 'GenuineCastleV1.01' zip folder ?

    Do all the firmware files come in the Castlelink software ?

  21. #141
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    142
    Quote Originally Posted by billyg900 View Post
    Just to clarify

    For step 4. we are to use the 'settings' file that is contained in the 'GenuineCastleV1.01' zip folder ?

    Do all the firmware files come in the Castlelink software ?
    See post #79.

  22. #142
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    North Jersey
    Posts
    302
    I see post 79 you talk about the losi esc i have the traxxas et3s

    Im still unsure of which 'settings' file i should use, i notice now that there is one that says for et3s v1.33

    so do i have to confirm which firmware my esc has first ?
    and if im reading correctly i need to install the latest castlelink to find out which firmware i have then uninstall and intall the old castle link software and procede with the upgrade. than i install the newest castlelink again ?

  23. #143
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    46
    Quote Originally Posted by black92coupe View Post
    is it possible to flash back to et-3s software?
    got a timing light now and would like the staging modes and castle link live back now.
    4cell in the funny car is a bit much anyways haha.
    thanks
    Is this possible? I did not disable live link before running the process and its causing issues. I would like to start over.

    Thanks!
    ET-3S, ET-2400, MIP X-Duty, Tekno BB, XO-1 r diff

  24. #144
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    8
    I'm definitely no expert, but I tried putting it back to stock for a while and couldn't get anywhere with it. Ended up selling it as a mmp and bought another et3s. Good luck.

  25. #145
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    3,138

    Thumbs up ET-3s

    Quote Originally Posted by jh1985 View Post
    I flashed 2 et-3s over and you will have punch controll that is standard on the mamba max pro. I believe there similar. and the esc will work up to 6s Ive done it using the et-3s and et2400 in a slash 4x4. its insane.
    Wow!
    this makes me wanna get a Funny Car and try it on 4s !!
    First MiniSlash
    HK6XL Revo 4s 60mph Amsoil dealer

  26. #146
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Has anyone confirmed the 4s or 6s operation on the ET-3s?

    What's the latest link I need to use?

  27. #147
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Not here.
    Posts
    4,339
    Quote Originally Posted by BigBoi36 View Post
    Has anyone confirmed the 4s or 6s operation on the ET-3s?

    What's the latest link I need to use?
    Yes.

    Post #44 should have the latest.

    https://traxxas.com/forums/showthrea...=1#post5686860

  28. #148
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Ok, Im trying to install the new firmware. I used the link to download the latest version of the Mamba Max Pro software.

    How do I UNINSTALLER the ET -3S firmware?

    And then how do I INSTALL the MMP firmware using the Castle Link?

  29. #149
    RC Turnbuckle Jr. mwe-maxxowner's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    pageland, sc(south of monroe)
    Posts
    5,723
    Once you revert to the old version of castle link, then delete the indicated file, replace it with the updated file, then check to see if you show all adjustment tabs in the link program. If so, try changing to a different firmware. It should work fine. Then update castle link program back to the newest version, and choose your firmware of choice. When I was doing it, I was using the wrong "new file".
    460, straightpipes, buried throttle, nuff said :D

  30. #150
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    I figured it out. All I had to do was right click the castke desktop icon, and run it as administrator. I'm now runni g the latest 1.46 version. Is there anything else I need to do before I throw 4s or 6s at it? And what is the C.H.E.A.T. mode all about?
    Last edited by BigBoi36; 04-19-2015 at 01:29 PM.

  31. #151
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Please delete
    Last edited by BigBoi36; 04-19-2015 at 01:27 PM.

  32. #152
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Please delete
    Last edited by BigBoi36; 04-19-2015 at 01:27 PM.

  33. #153
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Bought my first 4S lipo tonight and upgraded the slipper clutch with the HR aluminum pads. Wish me luck, LoL.


    Anyone know what I should set my BEC to? Im using the Spektrum DX2E transmitter

  34. #154
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Not here.
    Posts
    4,339
    Anyone know what I should set my BEC to? Im using the Spektrum DX2E transmitter
    Normally 6 volts. It depends on the servo you are using. Whatever it is, just look up the max for it.

  35. #155
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    2075.

    I successfully flashed the Et -3s with the latest 1.46 firmware. Ran it on a 3s/5000mah/25c lipo for 20 min to warn up the tires. Then threw in a brand new/ fully charged 4S /3300mah/30c lipo. With punch control@ 40%, I ran it for 20 min hitting full throttle a couple times for a second or two. Highest motor temp was 162, right there @ the end. This thing flies!

  36. #156
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Not here.
    Posts
    4,339
    Yeah. 6 volts max on a 2075. You might be able to push it to like 6.5v, but it's going to wear the servo out faster.

  37. #157
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    S. Fla
    Posts
    118
    Cool, thx matts175

  38. #158
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    The Mitten
    Posts
    1,685
    Any ideas on why I only have v1.33 as an available firmware?
    Everything overpowered...

  39. #159
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    142
    Quote Originally Posted by QYKSLVR View Post
    Any ideas on why I only have v1.33 as an available firmware?
    You need to follow the directions in the first post.

  40. #160
    RC poster
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    6
    I have decrypted the sqlite database from the latest software, working on a utility to decrypt/re-encrypt them currently.

    Lizzard if you want a copy shoot me a pm.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •