Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Saybrrok, CT
    Posts
    17

    Rustler VXL no throttle

    So I just put my VXL motor and speed control back in my Rustler! Yesterday I was doin a few speed runs, all seemed fine! Then today it just stopped running and the ESC was blinking red, which means low voltage. So when I got home I plugged in my 3S LiPo and saw it wasn't even down to 4 volts per cell but I let it charge to capacity anyway when it was done I plugged it into my rustler the red light blinked at first then I got it to solid green. The steering works but when I pull the throttle the like blinks but it just won't go! Any thoughts? Any input would be welcome! Thanks.

  2. #2
    RC poster
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Old Saybrrok, CT
    Posts
    17
    Does anyone have any thoughts? I could really use the help!

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    101
    I would check your throttle trim

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Ghent - Belgium
    Posts
    350
    loose connection?

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    WI
    Posts
    745
    I had this problem with my VXL-3s also. It kept going into LV mode for no reason... then sometimes I would lose forward, but still have reverse. Traxxas ended up replacing it.

    Does it work if you turn the LV off and run it in NiMH mode?

    If so you could just run it with the LV off and use an external low voltage alarm.
    Bashin' n' crashin'

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    37
    Quote Originally Posted by TRX MERV View Post
    I would check your throttle trim
    I too would recomend tweeking the throttle trim.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •