Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    9

    question putting LEDs on a mini e-revo

    So im told the reciever puts out 6v. i got 8 LEDs that total 6v and they won't light up. everything is wired correctly. what could it be?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Squeegie's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Southern California
    Posts
    7,484
    Are you sure "everything is wired correctly?" Famous last words!

    Post some detailed pics of what you're doing and someone will help.
    Also list LED models and show wiring and/or control modules if any.

    Good luck!
    Creativity is intelligence having fun. -Einstein

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    9
    its just 8 LEDs directly connected to eachother positive to negative, then connected to a servo wire hooked into the receiver. Supewr basic, i just wanted to get a connection through it to make sure it works but apparently it doesnt.

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. Squeegie's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Southern California
    Posts
    7,484
    Sounds basic enough.
    Make sure all connections are solid and that none of the LEDs are backwards.
    Creativity is intelligence having fun. -Einstein

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Poland
    Posts
    180
    this way it cannot work - 6v is enough just for 2-3 LEDs in series depending on colour (power consumption).
    you need to use separate circuits and resisors for 8 LEDs

    This could help you:
    http://www.instructables.com/id/LEDs...EDs-in-series/
    http://www.instructables.com/id/LEDs...s-in-parallel/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •