Results 1 to 4 of 4

Thread: Charger lights?

  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    9

    Charger lights?

    Noob here to RC. Just bought SST. When charging I get blinking red light then nothing. It never goes green. Is this normal?

  2. #2
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    20,525
    Please note:
    Quote Originally Posted by Me
    For positive results it seems you need to:
    Have the 1:1 vehicle turned OFF.
    Plug the charger into an auxiliary power port first.
    Wait for the charger's red LED to glow.
    Plug the battery into the charger.
    Wait for the 1-2-3-4-flashes then solid of the green charger LED.
    Disconnect the battery pack.

    If you plugged the battery into the charger first and then into a 12V receptacle, there is indeed a good chance you burned the charger's fuse. The charger needs to be plugged in FIRST.
    If the charger has no light when plugged into the 12V receptacle without a battery connected and flashes red with a battery connected, the problem is most likely the fuse.
    A correct replacement would be a 5.0-Amp 250V Fast-Acting 1X" Glass Fuse.
    Alt-248 on the number pad =

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    9
    Fuse was problem. Did not know to plug charger in first then battery.

    Thanks.

  4. #4
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    20,525
    Quote Originally Posted by Arctic388 View Post
    Fuse was problem. Did not know to plug charger in first then battery.

    Thanks.
    I am happy your problem is solved. Go have fun!
    Alt-248 on the number pad =

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •