Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    11

    velineon motor problem

    Ok so I was confused on why my slash would not move so I opened the dust cover to see that when I have it gas the shaft would not turn if it was on the ground. It turn if I lifted the back end up. its the velineon 3500
    Last edited by LaxFan17; 03-21-2015 at 08:22 PM.

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. JerrysMaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    NAWLINS
    Posts
    3,952
    Are you talking about the motor shaft is not spinning?
    If the spur gear is turning when you throttle up you more then likely sheared the pin under the top gear. Easy fix with a 1/16 drill bit or new shaft.
    Last edited by JerrysMaxx; 03-21-2015 at 08:36 PM.
    T/SportMax/Slayer Pro/Bandit
    Stampede/Rustler

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. JerrysMaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    NAWLINS
    Posts
    3,952
    Just noticed your other post with the same question. If you look at the pic posted you will see the pin going through the shaft. slide the gear back and check the pin. If it's ok you may have internal motor problems like the magnets came off in which case if you have the will to remove the motor can to inspect you may be able to reattach the magnets which I have read others doing with and without success.
    T/SportMax/Slayer Pro/Bandit
    Stampede/Rustler

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    11
    Yes the motor shaft, sorry about that. the spur or pinion doesn't spin. I held the motor shaft to make sure

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Ghent - Belgium
    Posts
    355
    motor rotor probably came off the shaft.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •