Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    8

    How do I get OBA working with non-traxxas radio?

    I'm stumped, I've searched all over and haven't found anything good yet.

    I decided to add OBA to my brand new 4x4 Platinum, just want to try it for the heck of it.

    I've got 2s battery voltage going to the sound module, it comes on and the green light blinks always
    I've got the throttle channel in-line and throttle still works properly. I plugged the green plug into my ch3 (also tried with it unplugged), which has a momentary switch on the radio, when I hit that switch, it interrupts throttle control
    When I hold down the power button on the OBA module, it doesn't seem to do anything, just still blinking green.
    I've turned the volume up

    I cannot ever get audio to come out.

    I'm using a radio system I got from h-king.

    Unfortunately there seems to be very little resource for this system. Help!
    Last edited by RedbeardPete; 03-21-2016 at 11:15 PM.

  2. #2

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    8
    Thanks for the link. Unfortunately I don't see any posts in that thread that help me. I'll post there.
    Last edited by RedbeardPete; 03-22-2016 at 09:12 AM.

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    8
    nobody gotten OBA to work with a non-traxxas radio?

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. JerrysMaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    NAWLINS
    Posts
    3,952
    My guess is something is wrong with the OBA or a connection.
    I took one from my lhs and connected it to my Castle system w/ Spectrum radio by using jumpers and it worked. I was only experimenting and never actually installed it.
    T/SportMax/Slayer Pro/Bandit
    Stampede/Rustler

  6. #6
    RC poster
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    8
    Good to know, thanks! I've got to figure out why mine just blinks like there's no connection. I tried 2 different sound modules with same result.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. JerrysMaxx's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    NAWLINS
    Posts
    3,952
    Make sure you have the plugs right on the receiver.
    T/SportMax/Slayer Pro/Bandit
    Stampede/Rustler

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    8
    thank you, yes throttle control works as it should and is on ch2.

  9. #9
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Fargo, ND
    Posts
    398
    Quote Originally Posted by RedbeardPete View Post
    thank you, yes throttle control works as it should and is on ch2.
    Sorry to bring up and old thread but was curious if you ever got this figured out? was thinking of buying some OBA trucks but we run futaba gear so would want to hook them up to R204GFE receivers for example.

  10. #10
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Feb 2002
    Posts
    9,373
    There are other oba systems available from different companies, but the traxxas system only works with traxxas radios

  11. #11
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    365
    Correct, u can change esc but you need TQi radio and transmitter.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •