Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 41 to 80 of 125
  1. #41
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Looks perfect!!!!
    "AVENGED SEVENFOLD "

  2. #42
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Did not get some original tools when I bought my X-Maxx.
    Is there a key that fits slippernuts.
    Must be a long one. Think there is 7mm.

  3. #43
    RC Racer
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    173
    Yes it's a flat wrench style to fit in there. Someone that upgraded their lock nut May throw one in the mail for you or it might be a good opportunity for you to upgrade.

    Sent from my HTC6535LVW using Tapatalk

  4. #44
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    What is the upgraded you can do on the lok nut?

  5. #45
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Must say that the car is durable. jump and run hard with it, but nothing has been broken yet. Next week I get my eight-cell lipo and then we will see how it goes. A little video of this.

  6. #46
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Now I have tested eight cells lipo, very enjoyable.
    I broken the drive shafts but do not think it was because of this, I think it was a wear that has come before. Have a large gap at the upper rear a arm, is this normal?


  7. #47
    RC Racer
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    173
    I don't have that gap on mine, they have minimal play.

  8. #48
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Covington, LA
    Posts
    106
    I have the same gap on my truck, so I added a spacer on each side.

    Also, since it's on-topic, I'm using oversized hardened dowel pins as drive pins. I find that I need to trim them about .5mm with a grinder to get them to the factory length though. They still break, but last about twice as long as the factory ones.

  9. #49
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    Now I change the servo horn to Hudy.
    Put the screw in the 20mm hole instead of 16mm which was the only possible with Integy.
    Now it is much better line.

    so how is the servo working for you?did u have to use BEC to run 7.4v?
    "AVENGED SEVENFOLD "

  10. #50
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    176
    I've gone through more than 10 sets of cvd pins with the stock system..
    Tne stock cvds are junk.
    The problem lies with the hubs being made out of Aluminium and they flex easily so the pins has a lot of play and they got broken.
    I switched to GPM #45 steel CVDs and never had a broken pin since..

  11. #51
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by PATS4LIFE View Post
    so how is the servo working for you?did u have to use BEC to run 7.4v?
    The servo works very well, I have set the built in bec at 7.4V and it works fine.

  12. #52
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by Alonjp View Post
    I've gone through more than 10 sets of cvd pins with the stock system..
    Tne stock cvds are junk.
    The problem lies with the hubs being made out of Aluminium and they flex easily so the pins has a lot of play and they got broken.
    I switched to GPM #45 steel CVDs and never had a broken pin since..
    Now I have bought me some pin, and will keep an eye of them before they go down but GPM is an option if it breaks all the time.
    Are there any other axes that are better than the orginal or is GPM the best?

  13. #53
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    The servo works very well, I have set the built in bec at 7.4V and it works fine.
    oh ok cool thanks,I went ahead and got the same servo
    "AVENGED SEVENFOLD "

  14. #54
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Weird I was just looking at the BEC setting on my program card it says 6v/7.2v but on the manual 6v/7.4v
    "AVENGED SEVENFOLD "

  15. #55
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by PATS4LIFE View Post
    Weird I was just looking at the BEC setting on my program card it says 6v/7.2v but on the manual 6v/7.4v
    I have this, http://stockholm.reservdelsrc.com/pr...-xerun-multi-l
    And it says 6V or 7.4V.

  16. #56
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Drove a bit again today, about 25 min on 8 cells.Pins to driveshaft broke again and a bearing.Ordered GPM #45 steel CVDs and RPM Oversized Rear Axle Carriers.
    Hope it helps.

  17. #57
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    I have this, http://stockholm.reservdelsrc.com/pr...-xerun-multi-l
    And it says 6V or 7.4V.
    I've installed my servo and everything but now I can't get my max5 to work might have fried it..��
    "AVENGED SEVENFOLD "

  18. #58
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    I have this, http://stockholm.reservdelsrc.com/pr...-xerun-multi-l
    And it says 6V or 7.4V.
    When u programmed your BEC from 6v to 7.4v did you have the savox servo plug in receiver already?or u switch BEC to 7.4v then plug in the servo?
    "AVENGED SEVENFOLD "

  19. #59
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by PATS4LIFE View Post
    When u programmed your BEC from 6v to 7.4v did you have the savox servo plug in receiver already?or u switch BEC to 7.4v then plug in the servo?
    I set the max5 at 7.4V first then I connect the servo.
    Come the smoke from the ESC or smelled something burning?
    What are your transmitters / receivers? Can it handle 7.4V?
    Last edited by painter; 10-06-2016 at 11:15 PM.

  20. #60
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    I set the max5 at 7.4V first then I connect the servo.
    Come the smoke from the ESC or smelled something burning?
    What are your transmitters / receivers? Can it handle 7.4V?
    ,Im still running stock receiver and transmitter,i guess that where I screwed up,plug the servo then I programs it,when I turned on esc servo barely moved and seen receiver flash red fast,but no smoke or burning smell from max5,I reset everything and receiver is back to solid green,but as for max5 the issue I'm having is after it reads the cell count it would just flash red fast,which is needs to be calibrated with tx,and that's where my problem is,I could not get the max5 into the calibration mode,it would just keep flashing red after it reads lipo cell..
    "AVENGED SEVENFOLD "

  21. #61
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    maybe it's just the built in bec is burned, try using an external bec.

  22. #62
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    maybe it's just the built in bec is burned, try using an external bec.
    i will try external BEC hopefully that's it,I'll update u later,thanks
    "AVENGED SEVENFOLD "

  23. #63
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Well I tried it with the external BEC but same result,when I hook up BEC to battery receiver turns solid red,when I hook it up on the fan port of esc receiver turns solid green,,do you know if the servo should function even if esc is not calibrated since esc only controls throttle/reverse/brake?could it be my receiver that is not functioning right?i tried plugging both servos and either one doesn't even move when I power it on,,but if the receiver is not working why am I able to bind it with the transmitter..
    "AVENGED SEVENFOLD "

  24. #64
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    You have no other transmitter / receiver that you can test with?

  25. #65
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    176
    Quote Originally Posted by painter View Post
    Drove a bit again today, about 25 min on 8 cells.Pins to driveshaft broke again and a bearing.Ordered GPM #45 steel CVDs and RPM Oversized Rear Axle Carriers.
    Hope it helps.
    The bearings breaks because of the pins are pushed against them when they break.
    Also, every time you break a pin it groves and destroy the stubaxle.
    You did a good choice ordering the GPM cvds.

    The HR carriers are nice to have but not necessary if your pins will not break any more, I have switched to SKF bearings and all well.

  26. #66
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Ok now I have managed to break rear differential, not so surprising perhaps.
    Took everything apart and checked for other worn parts.
    Found # 7784 which was well worn, I'll go to the original or any hopups? Found HotRacing but it's pretty expensive.

  27. #67
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196

  28. #68
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    Ok now I have managed to break rear differential, not so surprising perhaps.
    Took everything apart and checked for other worn parts.
    Found # 7784 which was well worn, I'll go to the original or any hopups? Found HotRacing but it's pretty expensive.
    if u decide to get the HR steel output gear and u have the spiral cut diff gears,it will not fit right in it will take some work to get the output gear and pinion fit together,,u will have to sand off the black stuff out of the pinion shaft then u need to put grease and use a bench press to have the HR output gear and spiral pinion gear together, unless u have the stock diff gears then it will fit right in..
    "AVENGED SEVENFOLD "

  29. #69
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Ok, i go for traxxas org gear. Costs barely anything so it will probably be fine.

  30. #70
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    176
    Check all you gear bearings.
    You probably will find them ruined due to some slipper dust..

  31. #71
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Quote Originally Posted by painter View Post
    You have no other transmitter / receiver that you can test with?
    well I found out the culprit,it wasn't my max5 esc,I suspected it was the receiver so I went ahead and bought a new receiver,installed it and viola it works again,,now I have my max5 working again,and I should be receiving my new Max6 and the LCD programmer,I'll just wait before I install the savox servo,I don't wanna use my programmer card cuz it only says 6v/7.2v on it don't wanna take a chance.
    "AVENGED SEVENFOLD "

  32. #72
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Good to hear

  33. #73
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,151
    Finally I got the servo working and all done and assembled,gotta wait till weekend though to try it out,gotta work on my Aton fpv..
    "AVENGED SEVENFOLD "

  34. #74
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Quote Originally Posted by Alonjp View Post
    Check all you gear bearings.
    You probably will find them ruined due to some slipper dust..
    I always change (almost) bearing if I take the car apart.
    Does not cost so much and if the bearing breaks later it tend to cost more.

  35. #75
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Another question, my drive cups wear out a lot and fast.
    Has run seven times and already sees a big wear.
    Is that better?

  36. #76
    RC Competitor
    Join Date
    May 2016
    Location
    Scarborough, Western Australia
    Posts
    88
    I noticed the same thing with my A-arms (#45). I think they just weaken over time and start to spread. I've now got the GPM upper arms and I've had no problems at all (even with some fairly nasty crashes).
    Last edited by MartyB; 10-19-2016 at 02:44 AM.

  37. #77
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Yes now I get the car together again.
    Watched front diff and although it had lost some teeth.
    Have received the RPM rear hubs and think that the large bearing looks fine.
    GPM drive axles front and rear, so now I'm just waiting for Traxxas Differential Pinion Spiral Cut front and rear.



  38. #78
    RC Racer
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    173
    Very helpful post and pics helped with my build thank you.

    Sent from my HTC6535LVW using Tapatalk

  39. #79
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    196
    Looking for exploded view for my old X-Maxx, just find the new 8-cell X-Maxx Exploded view. Where can I find it?

  40. #80
    RC Racer w8liftn's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Joplin, MO
    Posts
    246
    Quote Originally Posted by painter View Post
    Looking for exploded view for my old X-Maxx, just find the new 8-cell X-Maxx Exploded view. Where can I find it?
    https://www.rcnitrotalk.com/forum/th...-views.112117/

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •