Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Canada
    Posts
    162

    Charger wont recognize battery

    Just bought two brand new venom batteries on sale. I pluged them into my ez peak plus charger and it won’t seem to recognize my batteries. The leds remain the same with and without the battery pluged in. I’m thinking maybe it has something to do with the unversal connector??? (Yes I plugged the balance plug in)

    Can’t figure this out. No one else seems to have this problem. Brand new batterys too.
    Last edited by KoopDogg; 10-30-2018 at 09:08 PM.

  2. #2
    RC Competitor
    Join Date
    May 2017
    Posts
    85
    did u plug them in all the way and also the balance connector also I find to buy Traxxas batteries for the warranty FYI

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Canada
    Posts
    162
    Yup. Everything is plugged in.

  4. #4
    Marshal Double G's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    13,389
    Try plugging it in with a different connector or solder a Traxxas connector to the battery wires. The Venom universal connector is likely the issue and per Traxxas is not allowed to be mentioned due to their patent infringement on Traxxas's patented [legacy] High Current Connector.
    The Super Derecho

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    797
    Those universal connectors actually are trash. Like said, solder on some real Traxxas connectors. You’ll have issues with heat and eventually bad batteries by using those universal connector adapters. Been there and done that!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •