Results 1 to 9 of 9

Thread: ESC problem?

  1. #1
    RC Qualifier Rcguy5's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    267

    Exclamation ESC problem?

    I was looking into installing a castle Bec I have laying around decided not too remembering my servo is 6v after replugging the servo, lights and power to the receiver I turned it on and the car acted crazy it would not move and randomly jump forward and the savox servo sounded terrible too. I assumed it needed fully charged batteries because it reset after being unplugged, so I put in fresh batteries and the car was than able to move but the servo still sounds higher pitched sound and a light hum even when I lift the front wheels.

    servo I use-
    https://www.savoxusa.com/products/sa...vo#description
    SLAM!
    "That Tree jumped right in front of me"

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. jamann's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Victoria B.C Canada
    Posts
    5,602
    Savox are known to pull some amps.
    So it is likely pulling more than can be supplied by the internal bec.
    it is not a voltage issue it's a amp issue.A BEC is the simplest way to solve it.
    remove the red(center)wire from the esc connecter (can be done without cutting it)program bec for 6v plug into any open slot on rx.done

    Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
    Mountains cant stop me
    they have tried

  3. #3
    RC Qualifier Rcguy5's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    267
    The servo worked fine for months until now though?
    SLAM!
    "That Tree jumped right in front of me"

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Adirondacks
    Posts
    325
    Check to make sure servos are plugged into the right channel numbers. Remember traxxas Rx's have two channel 1's. If you hooked up wrong could have messed up internal bec.
    Unplug all servo leads to ESC, steering servos, lights and test one at a time.
    Last edited by grizzly03; 07-29-2019 at 02:01 AM.

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. jamann's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Victoria B.C Canada
    Posts
    5,602
    Follow grizz's test it could be a micro servo going bad.the evx 2 can do some weird things when a servo goes bad

    Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
    Mountains cant stop me
    they have tried

  6. #6
    RC Qualifier Rcguy5's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    267
    how do I know what channels to plug into?
    SLAM!
    "That Tree jumped right in front of me"

  7. #7
    RC Qualifier Rcguy5's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    267
    ok so I noticed the light humming sound happens when the diff locker or gear servos are under stress. can someone show me a picture of how the everything should be plugged into the receiver the right way.
    SLAM!
    "That Tree jumped right in front of me"

  8. #8
    RC Qualifier Rcguy5's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    267
    I managed to find an old read and plug everything in correctly but the noise and hum is yet to stop.
    SLAM!
    "That Tree jumped right in front of me"

  9. #9
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Adirondacks
    Posts
    325
    https://traxxas.com/Summit manual page 27 shows how to set the micro servos. Also page 11 shows the esc servo channel numbers for reference.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •