Results 1 to 3 of 3

Thread: Loss of power

  1. #1

    Loss of power

    Hello
    I've had mine for about 2 months now. It seems to have lost power. It doesn't really wheelie much any more. I went through all of the wheel bearings and rear diff. I didn't find anything though. I'm using the Traxxas 6s batteries.

  2. #2
    RC Racer
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Salado Tx
    Posts
    203
    I would check to insure that it is not in training mode first. One time, when I changed a spur gear, I did not remount the rubber cush drive correctly and it got all worn out of shape and my wheels had no drive at all. It acted as if it was going on half power.

  3. #3
    RC Champion olds97_lss's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Dekalb, IL
    Posts
    2,655
    Could also be your losing power to the front wheels. I know when my center diff was low, that's kind of how it felt. I had taken it apart and filled, it, but apparently not enough. Kind of tough getting that 20M "oil" in there right. Ended up using a torch on low heat to warm up the diff cup so the oil would settle, then added a bit more once it settled. Seemed ok the last time I ran it, but it was cold outside and I broke it before I got my second set of packs through it. Usually it would be ok for about a pack, then it would start unloading towards the front during my second set.
    Expert rigging at it's best!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •