Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    2

    Charging problem - red light

    I have Rustler RC car and have problem charging the battery. I'm using general charger provided with the car. Once plug in the wall I get red light but when plug in the battery to the car I either just have a red light or 3-4 flashes of red light with solid red after. I checked my fuse and all is good. And advise how to fix this

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    N Dakota USA
    Posts
    781
    It sounds like you might be in Lipo mode with a Nihm plugged in . This can be tricky to switch over. Try to plug it in and hold down the ez set button
    https://traxxas.com/support/Programm...-Speed-Control

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Somewhere in Europe
    Posts
    17
    If it could help

    Charger manual


    Rustler user manual


    I hope it's not a deep discharge

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    2
    Just to clarify, the solid red is on the charger and not on actual car. When I plug the batteries into the motor I get no light on ez set

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Somewhere in Europe
    Posts
    17
    What kind of charger is it? The red solid state led doesn't match with any of the first pic?
    Your battery is a lipo or a nimh?
    Have you got a 'cell checker' to check your battery voltage/amp?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •