Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    119

    brushless brake fade

    Firstly, i hope you are all keeping safe in these crazy times..


    Secondly i would like some advice about brake fade.

    I have found a new place to bash the Tec, it's a smooth as silk black top car park on a loop circuit. I run on 3s, i have noticed that for the first couple of circuits she's fast and brakes are amazing, as each lap goes by the brakes get worse and by the end of the pack the brakes are almost non existent. This circuit is on and off throttle and brake constantly

    I've tried two esc's with the same result, currently she has a castle sidewinder installed and it's still doing it.

    Is it normal for this to happen on fast on off tracks?

  2. #2
    RC Qualifier RCWilly's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    California Bay Area
    Posts
    779
    Interesting... I have the stock Titan 12 turn motor, and I don't think it has that problem. Is your motor new?

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Belgium
    Posts
    210
    You should check your motor, this is not normal.

  4. #4
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2018
    Posts
    37
    Motor temp to high maybe?

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    119
    Yup, thanks fellas, you were spot on, the motor is failty.

    I popped an identical spare in and the fade has gone.

    It's been such a good motor that i didn't suspect it.

  6. #6
    RC Competitor
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    55
    It's probably not able to take the opposite voltage to slow itself down. Glad u figured it out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •