Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    4

    Dump question about my xmaxx

    Hi guys! I need some help...1st of all i apologise for my bad einglish

    I own an Xmaxx and before 2 months i purchased and installed a max6...today my new motor sl 5687 arrived but when i plug it's cables in the esc the receiver flashes red...i installed back stock motor and the solid green light came back...the funny thing is that i pluged the cables of the stock heat sink into the receiver and i installed my new motor also and the receiver has that solid green light again
    What am i doing wrong? Does this motor needs an aftermarket heat sink? Is there something bad with my receiver? im comfused...tia!
    Last edited by FataL; 06-22-2020 at 02:06 PM.

  2. #2
    RC Champion Acidic01's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    beaverton oregon
    Posts
    1,752
    It does need the temperature and other sensors plugged into the receiver in order to work.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    4
    So i just plug them and thats all? Do i fave to stick any of these cables/sensors on the motor?

  4. #4
    RC Champion Acidic01's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    beaverton oregon
    Posts
    1,752
    Quote Originally Posted by FataL View Post
    So i just plug them and thats all? Do i fave to stick any of these cables/sensors on the motor?
    Can leave off to see if it works but will probably want to attach them

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

  5. #5
    RC Qualifier Flux Capacitor's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    United States of America
    Posts
    853
    Quote Originally Posted by Acidic01 View Post
    It does need the temperature and other sensors plugged into the receiver in order to work.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
    Yes, that's right. It was another proprietary move by Traxxas to further complicate going to aftermarket using their (Traxxas) receiver with aftermarket motors, ESC's and different Tx's.

    There is a way to get around having to plug the telemetry into the V/T slot and RPM slot on the receiver and it requires the Traxxas Link and changing the "Profile" to a different vehicle.

    It works right up to the point that it tricks the receiver but the power will be limited because you can't lie to the App and tell it your running a 1/16 E-Revo VXL on 8S or 6S when using the X-Maxx.
    Last edited by Flux Capacitor; 06-22-2020 at 03:41 PM. Reason: Spelling.
    Sent from my autonomous device.

  6. #6
    RC poster
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    4
    Ok ill try when i get back home
    Thanks a lot for your help!

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    1,737
    Quote Originally Posted by Acidic01 View Post
    It does need the temperature and other sensors plugged into the receiver in order to work.

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
    Agree with this.

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    4
    Thank u guys...i just plugged the cable/sensors on the receiver...didnt have to stick them on the motor
    This thing is a beast now with 25/35 gears! So happy!
    Last edited by FataL; 06-22-2020 at 04:39 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •