Results 1 to 21 of 21

Thread: Mip help

  1. #1
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325

    Mip help

    i have an xo-1 with MIP hub adapters to run 1/5 tires . having trouble keepin the hubs locked to spindles .
    is anyone having the same problem ?? .......................... thanks .. steve
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. ReglarGuy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Eastern Shore, Maryland
    Posts
    4,516
    Post some pictures of what happens, and maybe us guy who run stock can come up with an idea that will help.
    Life's to short to be a sour puss.

  3. #3
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by ReglarGuy View Post
    Post some pictures of what happens, and maybe us guy who run stock can come up with an idea that will help.



    thank you , ill see if i can ............ steve
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  4. #4
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    Are the hubs from MIP or EM Performance? I ask because I canít find anything from MIP but lots of hits on a XO-1 adapter from EMP to accommodate 18mm square hubs.

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Livermore, CA
    Posts
    728
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    Are the hubs from MIP or EM Performance? I ask because I canít find anything from MIP but lots of hits on a XO-1 adapter from EMP to accommodate 18mm square hubs.
    Thatís what I though about too. I donít know of any MIP converter to 1/5 wheels. If itís from another manufacturer, machining tolerance differences can cause this. It may need more than locktite, for example maybe two locknuts sandwiching a locking washer or something?

  6. #6
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    Are the hubs from MIP or EM Performance? I ask because I can’t find anything from MIP but lots of hits on a XO-1 adapter from EMP to accommodate 18mm square hubs.


    definately not MIP as i bought them WITH MY HEAD IN THE DARK ...................... thanks


    "*" are used by Traxxas's language filter to remove words that Traxxas has deemed as offensive or profane. IF they are placed there on purpose by you please do not do so as it can be seen that you are using profanity and infractions will be issued.
    Last edited by Double G; 06-25-2020 at 08:40 AM.
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  7. #7
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    Thatís cool. I didnít see anything on their website. Drop a pic when you have a sec and we can help with your issue.

  8. #8
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    my apologies , my head wasn't quite right ...... my adapters are EMP .......... thanks

    things are hot in ca. my hubs are EMP ... not mip ............ sorry
    Last edited by cooleocool; 06-29-2020 at 01:53 AM. Reason: merge
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  9. #9
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    No worries man. I forget more than I remember these days.

    The other day, went to the hobby store to pickup a part for my Slash only to get home and find out I already had 2 of them! Lol

  10. #10
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    No worries man. I forget more than I remember these days.

    The other day, went to the hobby store to pickup a part for my Slash only to get home and find out I already had 2 of them! Lol


    when i go i forget why i went !

    so now that we know which hubs i have , any cure for my problem .

    i took 2 pix , but dont know how to post .............. steve
    Last edited by Double G; 06-25-2020 at 08:41 AM.
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  11. #11
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    The iPad or iPhone app Tapatalk allows you to easily post pictures into these threads. If youíre accessing this forum via a web browser, then I believe you need a picture hosting site which can be a pain.

    Without seeing the pics, Iím not clear on what the issue is. Would you elaborate?

  12. #12
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    The iPad or iPhone app Tapatalk allows you to easily post pictures into these threads. If you’re accessing this forum via a web browser, then I believe you need a picture hosting site which can be a pain.

    Without seeing the pics, I’m not clear on what the issue is. Would you elaborate?
    talked to manufacture , so i think im ok .............. thank you ...... steve
    Last edited by Double G; 06-25-2020 at 08:41 AM.
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  13. #13
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    Great!

    Iím considering the same mod to to run 1/5 wheels. What advice did the manufacturer provide to fix your issue?

  14. #14
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    Great!

    Iím considering the same mod to to run 1/5 wheels. What advice did the manufacturer provide to fix your issue?

    they said to try locktite (blue) ......... havent had a change yet

    https://kzsteve.imgbb.com/. pix are here


    adapter comes loose from spindle ............. not much to see
    Last edited by cooleocool; 06-29-2020 at 01:54 AM. Reason: merge
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  15. #15
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    Iím assuming youíre using the loctite on the screw pin that holds the adapter to the spindle. Is the pin backing itself out?

  16. #16
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by gusd2 View Post
    I’m assuming you’re using the loctite on the screw pin that holds the adapter to the spindle. Is the pin backing itself out?

    not sure but think so . wheel & spindle comes off when power applied
    Last edited by Double G; 06-25-2020 at 08:41 AM.
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  17. #17
    RC Racer gusd2's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    136
    Quote Originally Posted by kzsteve View Post
    not sure but think so . wheel & spindle comes off when power applied
    I can’t wrap my head around how the screw pin can so quickly unscrew itself from the adapter. Is it fairly tight and snug when first installed?
    Last edited by ksb51rl; 06-26-2020 at 12:04 PM.

  18. #18
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    .. i tighten & retighten ... just made me look silly


    yes i do tighten . went to auto parts today ............. hmmm how much we miss in lock down ............ NEW to me ... Purple lock tite !! says softer than blue . so many to chose from ............. trying purple !

    Quote Originally Posted by kzsteve View Post
    i have an xo-1 with MIP hub adapters to run 1/5 tires . having trouble keepin the hubs locked to spindles .
    is anyone having the same problem ?? .......................... thanks .. steve

    https://kzsteve.imgbb.com/
    Last edited by cooleocool; 06-29-2020 at 01:56 AM. Reason: merge
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  19. #19
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Livermore, CA
    Posts
    728
    The website for emp shows it comes with a washer and a lock washer for the spindle, I assume those go between the wheel and the hex hut? You see using those too right?

    Is the hex nut nyloc? If not maybe get same size nyloc nut so you have both that and the lock washer to keep the hex nut from backing out.

  20. #20
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by TwoBelugas View Post
    The website for emp shows it comes with a washer and a lock washer for the spindle, I assume those go between the wheel and the hex hut? You see using those too right?

    Is the hex nut nyloc? If not maybe get same size nyloc nut so you have both that and the lock washer to keep the hex nut from backing out.

    mine are different . pix below . look at the hub ........... steve


    https://kzsteve.imgbb.com/

    got it ready . see if it thows a shoe ...........
    Last edited by cooleocool; 06-29-2020 at 01:56 AM. Reason: merge
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

  21. #21
    RC Qualifier kzsteve's Avatar
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    norcal
    Posts
    325

    wheel coming off

    Quote Originally Posted by kzsteve View Post
    mine are different . pix below . look at the hub ........... steve


    https://kzsteve.imgbb.com/

    got it ready . see if it throws a shoe ...........

    ok , got my head out & figured out why . i used Loctite (purple) on axle & set screws . (a lil dab will do you )
    also learned that there are set screws to hold pins in axle-hub pivots . yes my head was not in the sunlite !
    but all should be good now . thank you all for making me rethink my work ................ steve
    XO-1 GUY GETTING OLDER BY THE MINUTE

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •