Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    5

    Stampede engine will not engage wheels

    The wheels spin when the truck is lifted off the ground. When on the ground the engine only wheezes loudly the more I pull the trigger. No reverse either. Very light use...no big crashes. Worked perfectly fine then all of a sudden decided not to engage the wheels.

    Any ideas or troubleshooting steps you guys can recommend?

    -B

  2. #2
    RC Competitor
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    51
    Sounds like your spur gear is stripped. $11 part


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    4,783
    Check your slipper clutch. Just sounds loose. Make sure your wheel hexes are not rounded off


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    5
    I took it apart and the spur gear was stripped. Plenty of plastic shreds all over. Do you guys think I should also replace the slipper clutch or will the spur gear be sufficient?

  5. #5
    RC Qualifier GotNoRice's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Northern California
    Posts
    598
    Exactly which truck do you have? I noticed that you posted this same thread in both this section as well as the section for the 2wd Stampede. The thing is, the Stampede 4x4 and the 2wd Stampede are totally different trucks that share almost no common parts aside from the body and the front tires.

    It sounds like from your other thread, talking about 48p gears, that you probably have a 2wd Stampede. The Stampede 4x4 uses 32p gears (bigger teeth). Upgrade from 48p gears to 32p gears if possible.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •