Results 1 to 16 of 16
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87

    X maxx super slow after app update Help!!

    I recently got a new phone and got the traxxas app and linked it to my xmaxx. To link it it said i needed some kind of update or something after it completed the process 2 of 2 it got noticeably a lot slower and less torque. I did not change any gears or anything this happened in right after the update. Please help.

  2. #2
    RC Champion Acidic01's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    beaverton oregon
    Posts
    1,771
    Quote Originally Posted by NitroRusty123 View Post
    I recently got a new phone and got the traxxas app and linked it to my xmaxx. To link it it said i needed some kind of update or something after it completed the process 2 of 2 it got noticeably a lot slower and less torque. I did not change any gears or anything this happened in right after the update. Please help.
    Go to drive effects and mathe sure throttle at max which I think I 120%

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,401
    Sensitivity to 0%
    Throttle to 120%
    Recalibrate
    fabricator

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87
    Ok I will try that later today. Thanks for the help.

  5. #5
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87
    I went and tried doing what craxyxmaxx said and the speed is still much slower than before. Please help if anyone has any other ideas

  6. #6
    RC Champion Acidic01's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    beaverton oregon
    Posts
    1,771
    Quote Originally Posted by NitroRusty123 View Post
    I went and tried doing what craxyxmaxx said and the speed is still much slower than before. Please help if anyone has any other ideas
    Did you do a reset of controls. not sure where it's at in the link app.

    Guessing batteries all charged up?

    Otherwise give Traxxas a call. As I don't think I've seen this issue

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

  7. #7
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Morristown, NJ USA
    Posts
    212
    Just a shot in the dark, once in the app, go to model selection, pick a different model maybe rustler 4 x 4.

    Select as that model, close app turn everything off. Restart everything, re-select X maxx 8S, Again close app shut down everything restart.

    Sometimes this will fix things. It gets stuck on stupid.

  8. #8
    RC Champion grizzly03's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Adirondacks
    Posts
    2,440
    Quote Originally Posted by afreek1000 View Post
    Just a shot in the dark, once in the app, go to model selection, pick a different model...
    I would try giving this a shot also. The Xmaxx has a temperature sensor on the motor that if bad,unplugged,etc can cause the truck to go slow.

  9. #9
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Morristown, NJ USA
    Posts
    212
    Quote Originally Posted by grizzly03 View Post
    I would try giving this a shot also. The Xmaxx has a temperature sensor on the motor that if bad,unplugged,etc can cause the truck to go slow.
    Yes, agreed. Also to that effect, when you try it in a different selected model see if you have full power there. If so, that could very well point to the temperature sensor wire somehow being at fault.

  10. #10
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    1,401
    Training mode caught me before
    fabricator

  11. #11
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87
    Yeah thanks for all the help but i am trying everything and it not working.

  12. #12
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Morristown, NJ USA
    Posts
    212
    If you can, try another Tx/Rx

  13. #13
    RC Champion Acidic01's Avatar
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    beaverton oregon
    Posts
    1,771
    It's something software wise if this happened only after a software update.

    Call Traxxas let them help you.


    Make sure not in training mode on esc. Perhaps go into training mode then back to regular. (See what difference it makes)

    Make sure batteries are full.

    Try your other tx. From your rustler Rebind rx tx. U should be able to bind both cars to both tx, so it doesn't matter what tx you grab for a car.

    Otherwise a rx/tx hard reset.

    Link app reset...

    Call Traxxas.





    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

  14. #14
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87
    ok i will try that in a bit. thank you

  15. #15
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Portland, Oregon
    Posts
    87
    I contacted traxxas and after a long talk and couple procedures of resetting it's still slow. They asked me to ship the esc and motor to them dock might be doing that in a few days

  16. #16
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    1,784
    Quote Originally Posted by NitroRusty123 View Post
    I contacted traxxas and after a long talk and couple procedures of resetting it's still slow. They asked me to ship the esc and motor to them dock might be doing that in a few days
    Hope you have it soon and the issue goes.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •