Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    61

    trx6 intermedate axle wont transfer power to rear axle

    my trx6 intermediate axle wont transfer power to rear axle it just grinds like the pinions are not mashing right but when I open it up everything looks normal no chunks are missing. not sure what I need to replace

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Accepting requests for bashing at GREENWOOD BASHPLEX in Pittsburgh PA!! Check the thread in the track buddy forum and reply there or pm
    Posts
    15,607
    Do you hear grinding gears?

    Sent from my moto e5 cruise using Tapatalk
    Ya can't polish fertilizer...

  3. #3
    RC Qualifier RCWilly's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    California Bay Area
    Posts
    790
    Check to see if all the bearings are seated all the way down, sometimes the bearings aren't all the way in making an imperfect mesh.
    Everyday's a gift, thus now is called the present.

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    61
    yea I get a grinding noise all the bearings seem to be seated well I think im going to try swapping the gears from the front axle into the mid and see if that helps

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Accepting requests for bashing at GREENWOOD BASHPLEX in Pittsburgh PA!! Check the thread in the track buddy forum and reply there or pm
    Posts
    15,607
    You have opened both axles, all gears look good? Hmmm

    Sent from my moto e5 cruise using Tapatalk
    Ya can't polish fertilizer...

  6. #6
    RC Champion grizzly03's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Adirondacks
    Posts
    2,270
    Have you checked the rear axle gears or just the mid axle gears?

  7. #7
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    61
    both the rear works fine the middle acts like its skipping teeth with any resistance

  8. #8
    RC Qualifier TITANIUM94010's Avatar
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    San Francisco CA
    Posts
    478
    Have you possibly disconnected the axle by not inserting the pin/grub screw? Check on the axles if the grub screw is still there. Try spinning all the gears by hand or with a tiny bit of throttle with the diff open, and see what's not spinning.
    Jumping: maneuver and pray it won't break.

  9. #9
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    61
    ended up ordering the 8279 ring and pinion gear just sucks I have to order two because they dont sell just the pinion and I need two

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •