Results 1 to 20 of 20
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    France
    Posts
    2

    Speed is no more available on dashboard after firmware update

    Hi all

    I've recently updated the firmwares on my Maxx (automatically triggered when I launched the Link App).

    Before that update, the car estimated speed was available on the dashboard (based on gear ratio + motor RPM, I don't have telemtry).

    But now, it doesn't work anymore : at standstill, the speed is null. When moving, the speed is at 100.

    Anyone has experienced this issue?

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Dallas TX
    Posts
    460
    Quote Originally Posted by Benos View Post
    Hi all

    I've recently updated the firmwares on my Maxx (automatically triggered when I launched the Link App).

    Before that update, the car estimated speed was available on the dashboard (based on gear ratio + motor RPM, I don't have telemtry).

    But now, it doesn't work anymore : at standstill, the speed is null. When moving, the speed is at 100.

    Anyone has experienced this issue?
    Hmm, that sounds like Traxxas made an oopsie.
    The present is theirs; the future, is mine.

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    3
    Same this happened to me today. I have tried to ask but am not getting any responses back

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    2,050
    Quote Originally Posted by Benos View Post
    Hi all

    I've recently updated the firmwares on my Maxx (automatically triggered when I launched the Link App).

    Before that update, the car estimated speed was available on the dashboard (based on gear ratio + motor RPM, I don't have telemtry).

    But now, it doesn't work anymore : at standstill, the speed is null. When moving, the speed is at 100.

    Anyone has experienced this issue?
    Quote Originally Posted by TMaxXCraSH View Post
    Same this happened to me today. I have tried to ask but am not getting any responses back
    żDo you run the stock VXL 8S ESC?

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Oct 2020
    Posts
    3
    Stock vxl 4s esc

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    2,050
    Quote Originally Posted by TMaxXCraSH View Post
    Stock vxl 4s esc
    żDid you check in the App the source of speed for the Telemetry?, you must select the ESC source for it.

  7. #7
    RC poster
    Join Date
    Nov 2020
    Location
    France
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Juanmacine View Post
    żDid you check in the App the source of speed for the Telemetry?, you must select the ESC source for it.
    The source seems to be automatically set to ESC and receiver

    Honestly, it looks like a bug in the firmware.

  8. #8
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Dallas TX
    Posts
    460
    Quote Originally Posted by Benos View Post
    The source seems to be automatically set to ESC and receiver

    Honestly, it looks like a bug in the firmware.
    That's what I'm thinking it is, if it was working before then Traxxas probably made a mistake with their last update.
    The present is theirs; the future, is mine.

  9. #9
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    2,050
    Quote Originally Posted by Benos View Post
    The source seems to be automatically set to ESC and receiver

    Honestly, it looks like a bug in the firmware.
    Quote Originally Posted by ElectricPropils View Post
    That's what I'm thinking it is, if it was working before then Traxxas probably made a mistake with their last update.
    Probably, I need to check mine, even though I have a Max6 in my rig, not the stock VXL 8S.

  10. #10
    RC poster
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    9
    Just got my maxx last week.... same issue but was already up to date out of the box.... Traxxas is having send it to them to evaluate... they say they’ve never heard of this

  11. #11
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    2,050
    Quote Originally Posted by babyyoda View Post
    Just got my maxx last week.... same issue but was already up to date out of the box.... Traxxas is having send it to them to evaluate... they say they’ve never heard of this
    Wait for the results, please post here the response from them when they return you the truck.

  12. #12
    RC poster
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    9
    haven't sent it in yet, due to the holidays... but here's some news... My kid loves the green Maxx so much she literally gave me all her Christmas money for it (Daddy gave her a fantastic deal) .. So yesterday, I buy myself a replacement Solar Flair maxx and guess what, same problem as the green one

  13. #13
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Dallas TX
    Posts
    460
    Quote Originally Posted by babyyoda View Post
    haven't sent it in yet, due to the holidays... but here's some news... My kid loves the green Maxx so much she literally gave me all her Christmas money for it (Daddy gave her a fantastic deal) .. So yesterday, I buy myself a replacement Solar Flair maxx and guess what, same problem as the green one
    Yeah, it's definitely a software problem.
    The present is theirs; the future, is mine.

  14. #14
    RC poster
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    San Marcos, CA
    Posts
    9
    So glad I didn't send in my truck ... I called and told them the second truck is doing it too.... the tech went to engineering and they told me they are aware of this and DO NOT send anything in, and nothing is wrong with my trucks... they are working on an update

  15. #15
    RC poster
    Join Date
    Sep 2020
    Posts
    19
    I have the same issue. I found out that this behavior happens when you go into model setup (screen where you can set your gear ratios and such). All you have to do is go into that menu and exit out of it. When you go back in you'll see that the final gear ratio is zero'd out. This is why you don't get a MPH reading on the dashboard. I made a video of this and sent it to traxxas around mid-December and haven't received any updates. I called a month later and they told me they did receive the video I sent and forwarded it to the Link App team. That's it. Nothing after that. I even called them a week ago and received no updates from them.

    At least they told BABYYODA they were working on an update...

  16. #16
    RC poster
    Join Date
    Jul 2020
    Posts
    15
    So is this problem still not fixed ? I was about to order the wireless module and the RPM 6520 and temp and voltage 6521 sensors for it as well.

  17. #17
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Canary Islands, Tenerife, Spain.
    Posts
    2,050
    Quote Originally Posted by BigTrucker View Post
    So is this problem still not fixed ? I was about to order the wireless module and the RPM 6520 and temp and voltage 6521 sensors for it as well.
    żDo you try to update the firmware again?

  18. #18
    RC poster
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    2
    Hi everyone, i have the same issue with my maxx telemetry...no speed (only 100 Kmh when running) and gear ratio 2 set on 0.000 nobody have news!?

  19. #19
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Tennessee
    Posts
    683
    Just want to chime in and say I’m having this issue too. Works fine with my Erevo 2.0, but not my Maxx. I did the math and put the gear ratio in manually and it won’t save it. So idk.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    I'm just a noob

  20. #20
    RC poster
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    2
    hello! i solved it by installing an expander module and a gps....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •